sivut


-------

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

DIY ice cream

Mun on pitäny jo jonku aikaa kokeilla tätä, ja nyt kun tätä ylimääräistä aikaa on tässä niin hurjasti taas ollut, pääsin vihdoin koittamaan. Lähinnä siksi, että mulla on lukiessa tapana syödä ja puputtaa vaikka mitä. Edes vähän terveellisempi vaihtoehto tehdä ite. Ohje on aika soveltava, mutta josnyt jotain määriä arvion... Ite käytin kolme banaania, n. 2rkl maitoa, tl vaniljasokeria ja lisukkeina suklaata ja keksejä. Tuosta määrästä tuli kaksi annosta. 

ruokaa, kynttilöi 008ruokaa, kynttilöi 015

Aloita laittamalla banaanit pienemmiksi ja pakasta niitä jonkun aikaa. Itellä jäi ajan puutteen vuoks pariks päiväks pakastimeen, mutta vähempikin riittää varmasti.
Anna sitten banaanien sulaa hetki ennen kun laitat ne tehosekoittimeen. Sekoita rauhassa. Kaada mukaan maito, lisää tarvittaessa varovasti ja halutessa vaniljasokeria tai muita mausteita.

ruokaa, kynttilöi 020
ruokaa, kynttilöi 016

Mukaan voi lisätä ihan omat lisukkeensa, ite sekotin mukaan keksin muruja ja suklaata.

ruokaa, kynttilöi 023
ruokaa, kynttilöi 021

Sitten kun on tyytyväinen lopputulokseen, jäätelön voi laittaa vielä vähäksi aikaa takaisin pakastimeen.
Helpottaa tarjoilua huomattavasti, koska massa ehtii sulaa tekoprosessissa aika kivasti.
Sitten ei muuta kuin Bon Appétit!

ruokaa, kynttilöi 027

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitti kommenteista!(:
Sanni&Lotta