sivut


-------

torstai 21. elokuuta 2014

TB: USA via phone


Päätin tehdä postauksen mun kännykän arkistoista löytyvistä Amerikka-kuvista, jotka on siis otettu vuosi sitten meidän kaksviikkoiselta reissulta tonne Atlantin toiselle puolen. Mitään näistä en oo blogiin laittanut, kuvailin kuitenkin enimmäkseen pelkällä kameralla. Näistä kuitenkin välittyy tunnelma eri tavalla ja kuvia on sellaisitakin paikoista mihin en kameraa saanut mukaan. Mm. Central Parkista on kuvia vain kännykässä, koska sinä päivänä kamerasta loppu akku jo heti aamusta ja sillä ei sit kuvailtu.
Toivottavasti tykkäätte tällasesta postauksesta vaihteeksi!

Ensimmäiset päivät vietettiin Chicagossa, joka oli kyl ihan huikee kaupunki! Shoppailtiin, katsastettiin nähtävyydet, käveltiin satamassa ja käytiin Chicagon Broadwayllä kattomassa Flash Dance -musikaali. Tosta kaupungista jäi kirkkaimpana mieleen se ilta, kun oltiin laiturialueella ja nähtiin maailmanpyörästä Chicagon pilvenpiirtäjien valot. Sarjassa tätä en ikinä unohda.

WP_000641 WP_000676 WP_000695 WP_000721 WP_000693 WP_000719 WP_000685 WP_000688
Broadwayn järjestyksenvalvoja kielsi mua ottamasta kuvia, joten otin siitä kuvan. #rebel
WP_000690 WP_000665 WP_000664 WP_000659

Chicagon jälkeen suunnattiin muutamaksi päiväksi n. kolmen tunnin ajomatkan päähän Madisoniin. Koko Amerikkaan lähdön ratkaisevana tekijänä tais olla se, kun saatiin kutsu meidän pikkuserkun häihin ja ne pidettiin juurikin Madisonissa. Oltiin Madisonissa pari päivää ennen häitä ja jäätiin vielä pariksi päiväksi sen jälkeen. Se oli Chicagoa huoooomattavasti pienempi kaupunki, pienempi kun Helsinki tai Turku.
Häät oli aivan ihanat! Ei vaan voi olla ton idyllisempää hääpaikkaa. Kaikki oli niin tarkkaan mietitty ja hääpari Heidi&Erik oli selvästi nähny suuren vaivan juhlien järjestelyssä. Vaikka siellä maissipellon ja lehmien läheisyydessä oltiinkin, mistään nuhjuisuudesta ei ollu tietoakaan. Täydelliset Pinterest-häät! Häät alko tietysti vihkimisellä (jonka sai siellä suorittaa kaverikin) ja sen jälkeen siirryttiin alakertaan syömään ja seurustelemaan. Sen jälkeen vihkimistila muutettiin tanssilattiaks ja DJ soitti tanssimusaa. Tunnelma oli korkeella ja kaikki viihty varmasti paremmin ku hyvin. Ihan mahtavat häät!


Madisonista ajettiin takasin Chicagoon, josta taas lennettiin Nykiin meidän loman viimeisiksi päiviksi. Koska tää kaupunki on täynnä kaiken maailman nähtävyyksiä, joten ne kolme(?) päivää jotka oltiin Nykissä kulu aika lailla niitä läpi käydessä. Upee kaupunki, mitä muuta voisin ees sanoa. Niin paljon nähtävää ja niin vähän aikaa. Uus vierailu on siis välttämätön. Ihana NY.


Kaikki Times Square:lta otetut yökuvat on kameralla otettuja, joten joitain niistä oon postaillut silloin vuosi sitten matkan jälkeen. Nykin huipulla käytiin myös, muttei Empire State Buildingissä, vaan Top of the Rockin kattotasanteella. Ajaa saman asian + sen Empire Staten saa mukaan kuviin. Tää oli mun ehdoton suosikki paikka, missä käytiin New York -päivien aikana. Se kattotasanne oli yllättäen ihan täynnä ihmisiä, enkä yhtään ihmettele, koska niit maisemia ei voi sanoin kuvailla.
a m a z i n g

Ellens Star Dust -ravintola, jonka tarjoilijat esitti vuorollaan mielettömän hienoja biisejä, nää kuvan tyypitkin on just vetämässä Aladdinin Whole new worldiä duettona. Kaikilla oli tietty loistava lauluääni ja tässä paikassa ne Broadwayn roolittajatkin käy ettimässä uusia musikaalitähtiä. Ei voinu kun huokailla näiden laulusuorituksille. Miksei Suomessa oo tällasia?

Tätä matkaa ja näitä kokemuksia en vaihtais mihinkään.2 kommenttia:

Kiitti kommenteista!(:
Sanni&Lotta