sivut


-------

maanantai 12. elokuuta 2013

Vastauksia, olkaat hyvät!

matka

 mikä oli teiän matkan järjestäjä? 
EF
 Tiivistäkää matkan mahtavuus yhteen lauseeseen 
Toi EF:n Live the language kuvaa aika hyvin tota matkaa ainaki mun osalta ja voisin lisätä siihen viel have fun. Eli LIVE THE LANGUAGE AND HAVE FUN!
 Mikä oli koko reissussa parasta? 
 S: Mun reissun kohokohta oli ehdottomasti Pariisi, mikä on sinänsä tyhmää, koska siellä oltiin vain kolme päivää ja Brightonissa sentään kolme viikkoa. Joten, kun varaatte kielimatkaa, kannattaa ehdottomasti mankua se Pariisi-visiitti siihen päälle!
 L: Parasta oli se, kun pääsi alottamaan ja luomaan ihmissuhteita ihan puhtaalta pöydältä. Kukaan ei oikeesti tiedä susta yhtään mitään ja kaikki on siinä ihan samassa tilanteessa. Keskustelun alottaminenkaan ei vois olla helpompaa, siel on aina joku joka ei ymmärrä jotain tai ehkä ei ite kuullu. Paikallistenkin kanssa voi rupatella vaikka yleisesti Suomesta ja suomalaisuudesta niin paljon kun sielu sietää!
 Muuttaisitteko jotain? Mitä? 
Ei kyl tuu mitään mieleen.
 Oliko kielimatka niin mahtava kuin mainostetaan? 
Oli! :))
 Alkoko toisen naama ärsyttämään tossa ajassa? 
Koska oltiin eri luokilla ja aktiviteettiryhmis, meil ei oikeestaan jääny kauheesti yhteistä aikaa muuten kun illal ja päivällä ruoka-aikaan, joten ei.
 Oliko siellä mahtavat kielimatka diskot?  
Ne diskot oli oikeesti tosi hyviä!! Musiikki soi niin kova, et huh ja sit ku kaikki oli kunnolla uskaltautunu tanssilattialle ni tunnelma oli oikeesti katossa! Niitä olis ehkä mun mielestä saanu olla hiukan harvemmassa, meillä oli disko kolme kertaa viikossa. Siinähän kasvaa jo kuntokin!
 Kuvailkaa teiän leaderiä neljällä sanalla. 
 L: Mun liideri on ehkä maailman sulosin ihminen ikinä, hän on myös super ilonen, huolehtiva ja huumorin tajuinen. ♥
 S: Mun leaderi Caroline oli maailman sympaattisin, huolehtivaisin, vastuuntuntosin ja tsemppaavin ihminen ikinä! Ihana ♥
 Kertokaa joku hauska kommellus matkalta. 
Oltiin yhtenä iltana just saatu aktiviteetit tahoillamme päätökseen ja odoteltiin bussia eri pysäkeillä. Soiteltiin siinä sitte ja päätettiin, et noustaan vaan ekaan sopivaan bussiin mikä osuu omalle kohdalle eikä turhaan jäädä venailemaan toista. Puheltiin melkeen koko bussimatka toistemme kans puhelimessa ja ku bussista noustessa huomattiin, et oltiin oltu samassa bussissa se koko matka, oltiin vaan istuttu eri päissä. :D Miten voi olla mahdollista olla huomaamatta toista, kun astuu bussiin! Ja se ei ees ollu kaksikerroksinen!
 Oliko matka järjestetty hyvin?  
Oli. Ihan naurettavaa, kun tyypit haukkuu just esim. EF:ää, koska jonku reissu ei nyt ollu täydellinen tai menny niinku elokuvissa. Aina tulee jotain ongelmia, eikä kukaan voi yksin hallita niin isoo ryhmää nuoria. Se ei oo pelkästään siitä järjestäjästä kiinni, se on myös aika paljon kiinni niistä oppilaista ja kuinka vastuullisia ne on. Meiän reissu ainaki oli kokonaisuudessaan tosi hyvin järjestetty, ei valittamista.
 Mitä muuta siellä oli oppituntien lisäks? meinaan jotain liikuntatapahtumia ym. 
Erilaisia aktiviteetteja esim. keilaus, leffa, lazerzone, disco... Meil oli aktiviteetteja aina joko aamupäivällä tai iltapäivällä, kun toiset ryhmät oli koulussa ja illalla kaikilla oli aktiviteetit. Ja niihin oli pakko osallistua.
 Oliko teillä teiän mielestä tarpeeks omaa aikaa? 
Aika heikosti.
 Missä nähtävyyksillä vierailitte? 
 Brighton: Brighton Pier, Brighton wheel, Royal Pavilion, Sea Life
 Lontoo: Big Ben, London eye, Buckingham palace, Westminster abbey, Piccadilly circus, Madame Tussauds
 Pariisi: Louvre, Notre Dame, Eiffel-torni

raha

 Kuinka paljon ostelitte kaikkea uutta? 
Ihan kivasti. Ostospostauksista näkee.
 Mikä on lempiasia/esine jonka ostitte sieltä? 
 S: Lempiostos taitaa olla Primarkista ostettu tiikeritoppi. You'll see. ;)
 L: Oisko ne Pariisin Monkista löytyneet haaremihousut :)
 Shoppailitteko paljon? 
Sillä eksy kyllä tosi helposti jonki matkanvarrel olevaan kauppaan, jos oli yhtään ylimääräst aikaa. Varsinkin tällaset maalla kasvaneet materialistit niinkin halvassa maassa. :DD Lisäks meille pyhitettiin päivä aikaa Lontoossa shoppailuun + Pariisi + Eastbourne + Madame Tussaudsin jälkeen mentiin söymään Westfieldiin, jossa saatiin kans kierrellä vähän aikaa. Et tulihan niitä kauppoja kierreltyä...
 Paljonko rahaa meni päivässä? Viikossa? ruoka, vaatteet yms.
Rahaa meni varmaankin n. 400-500£, mutta suurin osa siitä kului  shoppailuun ja niihin aktiviteetteihin, jotka maksettiin vasta siellä Brightonissa. Esim. Madame Tussaud's, joka maksoi 35£. Myös paikallisliikenteellä liikkumiseen tarvitsee rahaa ja meiltä siihen meni 60£ molemmilta, mut se katto kyllä sen koko kolme viikkoa.
Päivässä rahaa meni n. 15-40£, riippuen siitä osallistuuko kaikkiin lisämaksullisiin aktiviteetteihin vai ei. Siinä kohtaa kannattaa kuitenki muistaa, että aktiviteeteistä pois jättäytyminen ei lisää vapaa-aikaa, vaan niille muille keksitään sitten jotain muuta tekemistä. Viikossa rahaa menee varmaan n. 100-200£, riippuen omasta shoppailukontrollista. :D
 Oliko siel halvempaa kun suomessa? 
 L: Olihan siellä. Poundland myi kamaa oikeesti punnalla ja H&M oli niiden mittapuulla semi kallis paikka. Punta on arvokkaampi kuin euro, mutta joissain hintalapuissa saatto lukea eurohinta myös, joka oli paljon isompi summa mitä punnissa. Esim 25£ paita saatto olla merkitty maksavan 40€ vaikka punnissahan se on vaan 29€.
  S: Ei siellä hintataso mun mielestä suurimmassa osassa liikkeistä ollut juuri yhtään alempi kuin Suomessa. Riippuhan se toki siitä, missä haluttaa shoppailla, mut esim. H&M, Zara, River Island ja vaikka Forever21 myi ihan saman hintasta kamaa, ku Suomessakin. Tietty siellä on niitä halpisketjuja mitkä Suomesta puuttuu, kuten Primark, joissa myydään kaikkea puolet halvemmalla kuin muualla. Ja halpisruokakauppoja on Poundland ja 99pens Store, joissa kannattaa käydä karkkiostoksilla.


perhe

 Minkälainen teiän hostperhe oli? Oliko teillä host sisaruksia? Jos oli ni minkä ikäsiä? 
Äiti ja isä oli kotoisin Afrikasta ja heil oli viisi lasta, joista kaks tytärtä, 7v ja 18v, asu vielä kotona. Loputki lapset kävi kaikki kotona sinä aikana, ku me oltiin siellä. Kaks päälle 20-vuotiasta tyttöä ja 16-vuotias poika. Ne puhu keskenään ranskaa ja meille luonnollisesti englantia. Ei oltais voitu saada ihanampaa ja huomaavaisempaa host-perhettä. ♥ Lisäks meillä oli ruotsalainen 16v kämppis, joten kielikylpy oli ainaki hyvin toteutettavissa.
 Asuitteko kaukana keskustasta? 
Bussilla n. 20 min päässä, kun ei ollut ruuhka-aikaan liikkeellä.
 Minkälainen teiän aamupala oli yleensä? 
Meille laitettiin aina pöytä valmiiks ennen ku tultiin syömään. Saatiin ite valita syötiinkö muroja, leipää vai hedelmiä ja millasia sellasia. Välillä valinnan varaa oli enemmän, joskus vähemmän. Meille tuotiin kans oikeen erikseen maitoa aina, kun satuttiin mainitsemaan, et suomalaiset on maitoholisteja. :D
 Mitä ruokaa söitte eniten? 
Varmaan jotain keittoa tai jätskiä. :D Syötiin siis ihan monipuolisesti, koska mentiin lähes aina sinne isäntäperheeseen syömään.  Meil tosiaan oli kuitenkin tosi usein jotain keittoa alkupalaks.
 Otitteko host perheeseen yhteyttä ennen matkaa? 
Otettiin, tosin vastaus oli, et sry ei voidakkaan majottaa teitä, toivottavasti saatte kivan perheen. Täs vaihees lähtöön tais olla aikaa jäljellä pari päivää ja saatiin tietää tää uus perhe vast vikana yönä Suomes, joten perjaattees ei otettu yhteyttä, kun ei enään oikeen ehtiny.

muut

 Oliks siel kuumempii poikii ku Suomes? 
OLI! Koska brittianksentti ah ♥ Ja saattaa se ranta + paidattomuus myös vaikuttaa asiaan.
 Oliko teiän ryhmässä ainoastaan suomalaisia? 
Ei. Oltiin kansainvälisellä kurssilla.
 Minkä ikäsiä teiän ryhmässä oli? 
Jotain 13-18v, aika 97 ja 98 painoitteista kuitenkin
 Minkä maalaisia ryhmiä Brightonissa oli suomalaisen lisäks? 
Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Venäjältä, Saksasta, Italiasta ja Espanjasta. Toisist mais vähemmän toisist enemmän. Suomalaisia oli tosin eniten.
 Oliko siellä samaan aikaan jonkun muun järjestön kautta suomalainen ryhmä? 
Suomalaisist ei tiietä, mut tuntu et koko kaupungis oli pelkästään kielimatkalaisii. Oli STS:ää ja ainakin kolme muuta järjestöä!
 Kuinka iso ryhmä teitä oli Suomesta? Kuinka monta poikaa siinä oli? 
Meitä oli about 50 tai ainakin näitä, jotka meni isäntäperheisiin. Poikia Suomesta oli jopa kolme kappaletta.
 Kuvailkaa neljällä sanalla teiän ryhmää. 
Sitä koko isoa kurssiryhmää on ihan mahdoton kuvailla, joten kuvaillaan nyt näitä pienempiä opiskeluryhmiä, joissa vietettiin paljon aikaa!
 S: Mun ryhmässä oli suomalaisten lisäks tanskalaisia, venäläisiä ja espanjalaisia. Oli jotenki hirveen kiva huomata, miten alusta asti kaikki tuli loistavasti toimeen keskenään! Meil oli läpi sen kolme viikkoa tosi hyvä ryhmähenki ja aina hauskaa ku pelailtiin pelejä tai kilpailtiin leikkimielisesti. Aa nyt tuli jo kauhee ikävä meiän ihanaa ryhmää! ♥
 L: Meidän ryhmä jakaantu helposti kansallisuuksien mukaan pienempiin leireihin, mut lopussa huomas kuitenki sitä sekottumistakin. Mun ryhmä oli kans aika laiska ja hiljanen just koulus ainakin, mut heti kun päästiin pelaamaan mafiaa niin tyypit heräs. :D Kaikki oli kuitenki tosi mukavii, ystävällisii ja hauskoi tyyppei. En ois voinu toivoo parempaa ryhmää! ♥♥
 Saitteko paljon uusia kavereita, joiden kanssa aiotte olla myöhemminkin yhteydessä? 
 L: Sainsain. Hengasin lähinnä suomalaisten kans, mut kyl siel tutustu ja läheni melkeen pakostakin niihin muihinki ryhmäläisiin.
 S: Sain. :) Mun uudet kaverit on pääasiassa tanskalaisia, mut lisäks muutamia suomalaisia!
 Millasia paikalliset ihmiset oli Brightonissa? 
No ne joiden kanssa me oltiin tekemisissä oli ainakin tosi mukavia! Sen meiän vanhemman host-siskon kaveritki jutteli meiän kans tosi avoimesti ja oli kiinnostuneita meistä ja Suomesta! Very nice! :)
 Onko siellä joku Brightonilainen tapa tai joku tällänen? 
KAIKKEA pyydetään anteeksi! :D Jos satut vahingossa tallaamaan jonkun jalalle tai ees hipaset jollain muovipussilla (mitä ei paksunahkanen suomalainen edes huomaa), se uhri aloittaa todennäkösesti jonkun "Oh I'm so sorry...!" -pahoittelun. Suomessa vaan röyhkeesti mulkastaan ja todetaan hiljaa omassa mielessä, että ton toisen vikahan se tietysti oli!

koulu

 Oliko kielen kanssa vaikeuksia? 
Yllättävän vähän.
 Oppisitteko oikeesti puhumaan paremmin englantia? 
Kyllä! Puhe on paljon sujuvampaa ja siellä tuli paljon itsevarmemmaks keskustelun alottamisen ja puhumisen suhteen. Ehdottomasti kannattaa mennä, koska sietä kieltä oikeesti oppii siellä!
 Millanen teiän koulu oli? 
Brighton City College. Ihan normi koulu (huom isossa kaupungissa). Opettajat oli paikallisii ja tosi mukavii. Meil oli pehmustetut tuolit ( luxury !! :D ) ja pitkät pöydät järjestetty u:n mallisesti.
 Oliko teillä joku loppukoe? Entä jos ei päässy läpi? 
Oli, ja kyllä siitä pääsi läpi, jos on jo ne kolme viikkoo siel eläny ja selviytyny. Sitä on ihan turha stressata.
 Miten opiskelitte enkkua? Tietokoneilla? Peleillä? Vai miten? 
Välillä ihan normaalisti samanlaista teoriaa kun koulussa yleensäkin, välillä sit taas oli erilaisii leikkei ja leikkimielisii kilpailuita ja ryhmätöitä yms. Sit saatiin ain joka toinen päivä toiselle tunnille Ipadit.


Tuliaisista sen verran, että päätettiin ostaa niitä vain perheelle ja jättää kaverit tasapuolisesti huomiotta, ettei kenellekään nyt vaan olis tullu paha mieli! Sorry. :)


4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Ehkä mä nyt uskallan itekkin lähteä kielimatkalle. Ja teiän host-perheen kuvista tarttuu ilo itellekkin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kannattaa ehdottomasti lähteä! :)

   Poista
 2. Kiitos superisti tästä! Kielimatka ois kiinnostanu jo jonkin aikaa, ja ehkäpä sitä uskaltais koittaa (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oltii avuks :) suosittelen lämpimästi!

   Poista

Kiitti kommenteista!(:
Sanni&Lotta