sivut


-------

lauantai 18. toukokuuta 2013

Pyöräilijät.

Nyt alkaa oikeesti ottaa päähän toi joidenkin ihmisten liikennekäyttäytyminen, ja nyt en tarkota autoilijoita yms. Tarkotan kevyttä liikennettä, kävelijöitä ja pyöräilijöitä erityisesti.
Haluaisin vaan tietää, miksi pitää ajaa keskellä sitä pyörätietä!?
Ne jotka sitä pyörätietä käyttää, on aika varmasti käyttänyt sitä ennenkin. Eli luulis näiden tietävän, saako vai eikö sitä saa ajaa mopolla. Siis kyllähän suurin osa siellä ihan oikein kulkeekin, mut sit on nää törtöt jotka sotkee sillä pörällä ihan keskellä tietä, niinku omistais sen koko tien.
Kevyen liikenteen väylät kulkee kuitenkin yleensä ihan siinä tien vieressä, niin vaikka siitä mopostakin sitä ääntä lähtee, niin ei sitä kuule muun liikenteen seasta. Vaikka hyrräis selässä kiinni. Sen oon huomannu. Tai sit nää ihmiset on vaan niin mulkkuja, et ei vaan viitti väistää.
Joo, ehkä mäki ajan mopolla millon milläkin puolella sitä pyörätietä, kun väistelee kaikkii rakoi, monttui ja möykkyi, mut mä nään kokoaika mun eteen ja taakse, jos joku vaik haluiski tulla ohi. Mopoillessa hyväpuoli on kans, et kukaan ei pyörätiellä tuu ohi.
Luulis nyt olevan ees jonkulainen itsesuojelu vaisto.
Pahimpii on nää gansta laumat, ku tukkii koko tien. Yleensäki kaikki kahdesta tai useammasta henkilöstä koostuvat ryhmässä liikkuvat. Itsekin teen tätä kavereiden kanssa varmaan aina, kun joku pyöräilijä antaa äänimerkkii: Tyypit hyppää ehkä välittömästi tien reunaan, mutta sit ne on kuitenki kaikki taas siinä keskellä, ku kaverit lähtiki eri suuntaan. Jos nyt vaan hyppäis sinne reunaan ja jäis sinne, kunnes pyörä tai mopo on ohi. Tilanteen sattumisen todennäköisyyttä voi pienentää myös kävelemällä tai pyöräilemällä jo valmiiksi siellä reunassa.
Tietenkin mopoilijalla on se suurin vastuu kevyen liikenteen väylää ajaessa, mutta se ei tarkota sitä, että muiden ei tarttis miettii missä kohtaa sitä tietä kulkee. Ei ne autotkaan aja toistensa kaistoilla!

DSC06190
DSC05912
DSC05908
DSC06198
DSC05913
Kuvat ei kyl liity mitenkään yhtään mihinkään.

Nyt oli pakko päästä purkamaan mun tuskaa. :D
Oon oikeesti tosi onnellinen nyt, kun kaikki on taas ihan hyvin ja kesä lähestyy. Enää pari koulupäivää jäljellä ennen koe viikkoo. Niinku jo kerroinki, mul on ollu nyt aika tappoviikko, mut nyt aletaan oleen hyvin voiton puolella, eikä tarvii enää stressaa niin paljoa. Ihaanaa viikonloppuuuu!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitti kommenteista!(:
Sanni&Lotta